Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contact
BWproces.jpg
BosWerkt heeft een nieuw, innovatief beheerconcept voor bossen ontwikkeld: Sociaal Bosbeheer. Binnen Sociaal Bosbeheer wordt het grootste deel van de boswerkzaamheden uitgevoerd door mensen uit sociale doelgroepen. Doel  van Sociaal Bosbeheer is het creëren van zoveel mogelijk zinvolle arbeid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ('social return').
BosWerkt richt zich met Sociaal Bosbeheer op eigenaren van bos waarbij het uitvoeren van beheer geen primaire taak is. Sociaal bosbeheer is daarom vooral interessant voor gemeenten, provincies, waterschappen, waterwinbedrijven en partijen zoals RWS of ProRail. Maar ook -kleine- particuliere eigenaren kunnen van de diensten van BosWerkt gebruik maken.
De BosWerkt-aanpak is simpel. BosWerkt verzorgt het noodzakelijke bosbeheer voor u waardoor u wordt ontzorgt. Het beheer wordt georganiseerd op basis van uw visie en wensen. U bepaald dus altijd zelf welke doelen in uw bos worden gerealiseerd. Het hout dat bij het beheer vrijkomt wordt niet 'op stam' verkocht, maar door mensen uit de sociale doelgroep opgewerkt tot sortimenten. Het grootste deel van de sortimenten wordt aan de weg verkocht. Een kleiner deel wordt 'opgewerkt' tot eenvoudige bosproducten, zoals woudkaarsen of haardhout. Met de meerwaarde van de sortimenten en de bosproducten wordt de inzet van de sociale doelgroepen gefinancierd.  Het beheren van uw bos kost u zo niets, terwijl gelijktijdig veel zinvolle arbeid ontstaat. Een duidelijk win-win-situatie. Hier naast wordt het BosWerkt-proces gevisualiseerd.