Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contact

Echt-Susteren valt in de prijzen met o.a. BosWerkt [30 juni 2016]

De Gemeente Echt-Susteren heeft de 'Urban Life Quality Award' gewonnen. De internationale prijs werd in Portugal uitgereikt aan burgemeester Hessels. De gemeente won de prijs door de projecten binnen de gemeente die bijdragen aan een sociale, duurzame en toegankelijke maatschappij waar iedereen kan meedoen en zich thuis voelt. Leuke publiciteit voor BosWerkt / HoutvanHier en een groot compliment aan de Gemeente Echt-Susteren! Lees meer >>


Verenigingen op pad met BosWerkt Products [15 december 2015]

Op dit moment zijn er al 2 verenigingen die BosWerkt streekproducten proberen te verkopen. Harmonie Koningsbosch en FC RIA uit Nieuwstadt hebben de stap gezet om door middel van de verkoop van deze Limburgse houtproducten een extra bijdrage te leveren aan hun clubkas. Dat is natuurlijk fantastisch!

Mocht uw club of vereniging geïnteresseerd zijn om op deze wijze, hetzij langs de deur of via bestelformulier, een extra bijdrage te leveren aan de clubkas, dan kan dat! Hier leest u hoe in zijn werk gaat.
Persbericht opening eerste productie-unit BosWerkt [5 november 2015]

De heren Geert Frische en Peter Ruijten (wethouders van de Gemeente Echt-Susteren) hebben 5 november de officiële openingshandeling verricht van de eerste productie-unit van BosWerkt in Echt-Susteren.  Leest meer >>

Goed nieuws voor verenigingen [20 oktober 2015]
Is uw vereniging op zoek naar een extra bijdrage aan de clubkas? BosWerkt biedt uw vereniging (in regio Limburg) de mogelijkheid om dit op een leuke en zeer originele wijze te realiseren! Namelijk, door het verkopen van Limburgs Haardhout & Limburgse Woudkaarsen. Lees meer >>

Het hout van hier’ [27 augustus 2015]
Trots kunnen wij u mededelen dat BosWerkt Products a.s. vrijdag 28-08-2015 van start gaat met de verkoop van haar producten. Vanaf 15.00 uur a.s. vrijdag zijn de producten die reeds op onze vernieuwde site (www.boswerkt.nl) staan verkrijgbaar! Via onze producten-pagina komt u eenvoudig bij ons bestelformulier! Het aanbod van BosWerkt Products bestaat volledig uit producten die via een sociale, lokale en bovendien duurzame wijze tot stand zijn gekomen. Eerlijke streekgebonden producten zoals o.a. Haardhout, Woudkaarsen etc. die middels MVO principes gemaakt worden! Indien u vragen, opmerkingen danwel interesse heeft kunt u terecht bij een van onze contactpersonen. Tot binnenkort bij BosWerkt Products, wij heten alvast iedereen van harte welkom!

MVOprijs 2015 net niet behaald, wel een eervolle vermelding  [22 juni 2015]
De uitreiking van de MVOprijs, die voor de derde keer werd georganiseerd, vond plaats Brasserie Abshoven te Munstergeleen, waar in een speciale bijeenkomst van MVO platform Kom’Mit zo’n 150 regionale ondernemers en beleidsmakers getuige waren van het uitroepen van de winnaar. BosWerkt is trots dat ze als jong bedrijf tot een finale plaats heeft weten te komen. Van de jury werd in het juryrapport een eervolle vermelding en goede feedback  ontvangen, die zeker ter harte zal worden genomen. Hier vind u link voor een foto-impressie van de middag die op donderdag 16 juni rondom de uitreiking werd gehouden .

Vóór de bekendmaking is een prachtig promotiefilmpje van BosWerkt gemaakt die de drie P’s - People, Planet, Profit - goed in beeld brengt.

Nominatie BosWerkt voor de MVOprijs [18 mei 2015]
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op  samenleving en milieu, zijn de komende jaren de duidelijke koplopers in hun sector. De MVO-prijs is een (twee)jaarlijkse prijs voor ondernemingen uit een specifieke gemeente of regio, die succesvol zijn door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.
BosWerkt is 1 van de 6 genomineerden. En ook uw stem telt mee. De publieksstemming is tot en met 26 mei geopend. Wij vragen u dan ook om te stemmen op BosWerkt! Na de publieksstemming zullen er 3 finalisten overblijven. Op 16 juni zal de definitieve winnaar door de vakkundige jury bekend worden gemaakt.

BosWerkt bezoekt Werkstätten Messe in Nürnberg [16 maart 2015]

Een delegatie van BosWerkt heeft op vrijdag 13 maart 2015 de Werkstätten Messe in Nürnberg bezocht. Op deze beurs presenteren sociale bedrijven uit Duitsland hun producten. Alle producten zijn van hout gemaakt. Doel van het bezoek is tweeledig. Ten eerste heeft BosWerkt contacten gelegd met bedrijven in Duitsland. BosWerkt wil in samenwerking met deze Duitse bedrijven producten in Nederland gaan producren en verkopen. Daarnaast zijn ideeën uitgewisseld omtrent producten die BosWerkt vanaf dit voorjaar in de houtwerkplaats in Echt kan gaan maken. In deze nieuwe houtwerkplaats wordt hout afkomstig uit de bossen van de gemeente Echt-Susteren en de provincie Limburg door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verwerkt tot eenvoudige houtproducten. Dit levert social return op in de vorm van zinvolle, beschutte arbeid. Uiteindelijk wil BosWerkt in iedere provincie van Nederland een houtwerkplaats openen. Meer informatie over de beurs in Nürnberg kunt u vinden op www.werkstaettenmesse.de

1ste fase project Horn provincie Limburg afgerond [16 maart 2015]

BosWerkt heeft de eerste fase van het bosproject in de bossen eigendom van de provincie Limburg langs de Napoleonsweg in Horn afgerond. Na het broedseizoen worden de hellingen langs de N280 door Risse-Westrom aangepakt. Naast veiligheid is bij het uitvoeren van het beheer ook gekeken naar het creëren van mooie bosbeelden en hogere natuurwaarden. Dit laatste is bereikt door zowel -zware- prunus als Amerikaanse eken te verwijderen. Na de zomer zal BosWerkt ook het beheer in andere bossen en bosstroken van de provincie Limburg ter hand nemen. Daarbij wordt opnieuw samengewerkt met regionale SW-bedrijven, zoals WAA Groep uit Venlo  of Vixia uit Sittard.


Provincie Noord-Brabant start met sociaal bosbeheer [11 maart 2015]
De provincie Noord-Brabant en BosWerkt willen binnenkort in een aantal gebieden in Brabant starten met sociaal bosbeheer. De gedeputeerden Johan van den Hout (ecologie) en Ruud van Heugten (mobiliteit en financiën) en Ronald Buiting, directeur van BosWerkt, hebben hiertoe een overeenkomst ondertekend.
Klikt u hier om de videoboodschap te bekijken.

In de media wordt zeker aandacht besteed aan dit nieuws. Op de site www.groeneruimte.nl leest u meer.

Bos- en natuurbeheer Dierengaardsebos aanschouwd [9 maart 2015]

BosWerkt is al enkele maanden aan het werk in de gemeente bossen van Echt-Susteren. Zaterdag 7 maart kon dit van dichtbij bekeken worden tijdens een bijzondere boswandeling in het natuurgebied in Maria Hoop.
De gemeente heeft ruim 285 hectare bos en natuur in eigendom, dat kan vergeleken worden met ongeveer 500 voetbalvelden. BosWerkt BV zorgt op basis van een onderverdeling in specifieke functies voor een afgestemd  beheer. Het bijzondere van het concept van BosWerkt is dat de werkzaamheden zoveel mogelijk worden uitgevoerd door mensen van Westrom, een sociale werkvoorziening.
Klikt u hier om nog meer foto’s  te zien.Gemeente Veghel bezoekt Echt-Susteren  [16  februari 2015]

Op 13 februari heeft een delegatie van gemeente Veghel de bossen van Echt-Susteren bezocht. De delegatie bestaat uit wethouder mevrouw Van de Ven, de heer Van der Haar en de heer Lemmers. Doel van het bezoek is de resultaten van Sociaal Bosbeheer binnen de bossen van Echt-Susteren te bekijken. Daarnaast wil gemeente Veghel beoordelen of de BosWerkt-aanpak ook in hun gemeente kan worden geïntroduceerd.

De delegatie is ontvangen door wethouder Frische van Echt-Susteren. Frische benadrukte dat Echt-Susteren blij is dat ze als eerste gemeente voor BosWerkt hebben gekozen. Hij vindt dat de manier van denken en -vooral ook - werken prachtig past binnen de participatie maatschappij. Voor gemeente Echt-Susteren is Sociaal Bosbeheer ideaal. Het 'Sociaal-Bosbeheermes' snijdt namelijk aan vier kant: de bossen worden mooier, er ontstaat zinvolle arbeid voor sociale doelgroepen, de doelgroepen verdienen hun eigen geld en de kosten voor de gemeente gaan omlaag!  
Heeft u interesse in producten van BosWerkt Products? >>

Start in  Echt-Susteren met oogst bossen [11  februari 2015]

Op 10 februari is Risse-Westrom begonnen met het uitvoeren van de oogstwerkzaamheden in de bossen van de gemeente Echt-Susteren. Risse-Westrom is de contractpartner van BosWerkt binnen Sociaal Bssbeheer Echt-Susteren. In totaal gaat het om ongeveer 375m3 hout. Medewerkers van Risse-Westrom vellen, snoeien slepen de stammen als langhout uit. Vervolgens worden de bomen langs de weg in sortimenten gezaagd. Deze sortimenten worden vervolgens door BosWerkt Products tot eenvoudige streekproducten verwerkt. Daarbij worden SW-medewerkers ingezet die het beste functioneren binnen een beschutte werkplek.

Inrichtingsbeheer Kranenbroek afgerond [6  februari 2015]

BosWerkt heeft in samenwerking met Risse-Westrom de inrichtingsmaatregelen in het natuurgebied Kranenbroek uitgevoerd. De maatregelen zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Marisse. Kranenbroek is eigendom van de gemeente Echt-Susteren. De belangrijkste opdracht binnen het project is het verwijderen van de massale opslag van berk.  Daarnaast is een poel minder ondiep gemaakt, zijn alle oude rasters verwijderd en zijn de strakke bosranden meer glooiend gemaakt. Dit laatste is vooral van belang voor dagvlinders. Het tak- en tophout is afgevoerd en ingezet als houtchips voor een locale warmtecentrale.Persbericht provincie Limburg [9 september 2014]
Meer werk en betere natuur

Gedeputeerde Patrick van der Broeck en Ronald Buiting, directeur van BosWerkt hebben vandaag een overeenkomst ondertekend voor het beheer van bospercelen van de Provincie Limbug. De Provincie gaat daarmee de samenwerking aan met BosWerkt.
Lees meer >>

L1 nieuws over provincie Limburg en BosWerkt [9 september 2014]
De regionale zender L1 geeft in alle nieuwsrubrieken de nodige aandacht aan de samenwerking tussen provincie Limburg en Boswerkt. Er zijn verschillende persberichten te vinden  die u hier kunt inzien: Provincie geeft beheer bossen uit handen, Reactie SP op samenwerking

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten Limburg [ 21 januari 2014]
Gedeputeerde Staten hebben het principe besluit genomen om een deel van het boseigendom van de Provincie Limburg te laten beheren door BosWerkt. Bij het uitvoeren van werkzaamheden maakt BosWerkt met name gebruik van arbeidskrachten van sociale werkplaatsen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de doelstellingen van de Provincie op het gebied van social return.